Villa Nove en del af Klynge I (Indre by og Østerbro)
Klynge I består af:
Børnehuset Tuborgvej
Eventyrøen
Carl Nielsen
Flora
Æblehaven
Slottet
Villa Nova
Ved sampasning vil det være en af ovenstående institutioner, klyngens børn vil samles i.
Klyngens kerneopgave og værdier
Klyngens kerneopgave er udledt af formålsparagraffen i Dagtilbudsloven: At skabe de bedste forudsætninger for at klyngens børn og unges trives, udvikles, lærer og dannes.
Arbejdet i Klynge IBØ I tager afsæt i Københavns Kommunes værdigrundlag med de fire kerneværdier: Respekt, ligeværd, dialog og tillid. Med tanke på værdierne skal ansatte med en anerkendende kommunikation møde børn, unge, forældre og kollegaer med respekt for deres forskelligheder, på et grundlag, der er præget af gensidig tillid.
Principper på baggrund af værdier
- Gennem dialog skal børn og unge sikres medbestemmelse og medindflydelse
- Vi har en anerkendende kultur som afspejler sig i mødet med børn og unge, forældre, samarbejdspartnere, omverden og medarbejdere imellem
- Klyngen er ”skæld ud fri zone”, hvilket betyder at medarbejderne ikke skælder ud, men i stedet vejleder og guide børn og unge
Forældrebestyrelsen
I klyngen IBØ I er der en forældrebestyrelse der består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter, ledelsesrepræsentanter og klyngelederen.
I Klynge IBØI holder forældrebestyrelsen som udgangspunkt 4 møder om året.
Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institution og hjemmet.
Du kan læse referater fra forældrebestyrelsens møder ved at logge på Aula.
Du kan læse mere om forældrebestyrelser her
Forretningsorden forældrebestyrelse:
§ 1. Forældrebestyrelsens møder afholdes som udgangspunkt i klyngekontoret.
§ 2. Forældrebestyrelsen afholder møder kvartalsvis. Møderne starter kl. 18:15. Bestyrelsen skal afholde ekstraordinært møde, når mindst halvdelen af bestyrelsen anmoder om det.
§ 3. Klyngelederen udarbejder og udsender dagsordenen senest en uge før mødets afholdelse.
Punkter til dagsordenen kan mailes til klyngelederen løbende og vil så blive sat på til næstkommende forældrebestyrelsesmøde. Dagsordenspunkter fra forældrerådene kan optages på dagsordenen som orienterings- og drøftelsespunkter på selve mødet. Beslutning af punkter, som er sat på dagsordenen på selve mødet, kan kun ske, hvis der er enighed om det. Ellers skal beslutningen udsættes til det efterfølgende møde. Nyt fra Klyngen og Nyt fra forældreråd/forældrerepræsentanter er faste punkter på dagsordenen.
§ 4. Forældrebestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Afstemninger foregår ved håndsoprækning. Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Stemmeafgivelse forudsætter deltagelse i møderne, og der kan således ikke stemmes ved fuldmagt. Suppleanter er velkomne til forældrebestyrelsesmøderne, men deltager uden stemmeret medmindre der er forfald blandt repræsentanterne.
§ 5. En pædagogisk leder er referent. Ved fravær af pædagogiske ledere, så vælges der på mødet en referent. Klyngeleder er ordstyrer og procesleder.
§ 6. Lederen uddeler referat af møderne snarest muligt efter mødets afholdelse. Referatet udsendes til samtlige forældre på AULA.